Pages

nedjelja, 5. studenoga 2017.

U IŠČEKIVANJU INTERLIBERA 2017.

    
   Kako i svi knjigoholičari tako i ja jedva iščekujem 7. studenog., datum kada se otvara najveći festival knjiga u Hrvatskoj. Kako će ove godine biti moja četvrta godina kako posjećujem Interliber već imam recept kako moj savršen dan na Interliberu treba izgledati. 




     Naime prve dvije godine sam išla s najboljim prijateljicama što je bilo vrlo zabavno iskustvo, ali problem koji sam tek kasnije shvatila je bio to što nismo dijelile interese za iste žanrove knjiga, dapače žanrovi koje volimo čitati nisu ni malo slični, pa je taj cijeli ''izlet'' postao prenaporan i zbrzan jer nijedna od nas nije mogla pogledati ono što ju je zanimalo onako kako je htjela. Zadržavale smo se na štandovima za koje djelomično uopće nismo bile zainteresirane i to s već teškim vrećama punih knjiga. Stoga mi je najdraži posjet Interliberu  bio onaj prošlogodišnji kada sam se dogovorila sa prijateljicama da ćemo se na par sati šetati, uživati u knjigama, listati ih i družiti se, ali ne i kupovati ih. Nakon toga sam ja sljedeći dan išla sama i pokupovala knjige koje sam odabrala prethodni dan. Tako smo maknule s našeg izleta onaj stres da sve moramo obaviti u jednom danu i da je to sve ''sad ili nikad'' i tek prošle godine sam se pošteno nauživala Interlibera. 

   Ono što će biti  različito od ijedng mog posjeta Interliberu do sada je to što sam ove godine sastavila popis knjiga koje bi voljela kupiti. Do sada sam svake godine išla na slijepo i zapravo tražila najveće popuste unutar žanrova koji su mi se sviđali. Iako će tako donekle biti i ove godine  ipak sam odlučila da ovogodišnjoj kupnji dam određenu strukturu. Pa je tako nastao i ovaj moj popis za Interliber 2017: 

Naklada Neptun:
    Colleen Hoover: Priča završava s nama

Lumen:
    Sabaa Tahir: Baklja u noći

Mozaik (kiosk izdanja): 

    Lisa Kleypas: Dogodilo se jedne jeseni
                           Tajne ljetne noći
                            Proljetni skandal
   
    Judith McNaught: Nešto prekrasno
  
    Kresely Cole: Ako se usudite
                           Ako poželite

     Julie Garwood: Dvorci
                           Glazba sjene

Znanje: 
  
     Lisa Kleypas: Jedne noći u ponoć
      
     Victoria Aveyard: Grizmizna kraljica

Publik praktikum: 
    Alexandra Bracken: Najmračniji umovi
                                      Neizbrisiva

     Laini Taylor:  Ćerka magije
                             Dani zvezda i krvi


Naravno ovo je samo okvirni popis i gotovo sigurno će se razlikovati od onoga što ću na kraju kupiti, ali volim biti spremna i sve istražiti, a i nekako su me inspirirali drugi bookblogeri/bokstagrameri da napišem svoj popis, pa eto ga :). Ima tu svakako knjiga koje su mi bitnije od drugih i koje imaju prednost,jer ako uhvatim neku bolju akciju  gotovo će sigurno neke otpasti i neću ih kupiti, ali nekako ih je lijepo vidjeti sve ovako ispisane, zar ne? 

Imate li vi neki popis knjiga za Interliber? Ili neke preporuke? I kako izgleda vaš dan na sajmu knjiga?


Kontesa Kate

Nema komentara:

Objavi komentar