Pages

ponedjeljak, 13. studenoga 2017.

INTERLIBER 2017.-- moj ulov

     Sjećate se mog prošlog posta i velikog plana o savršenom iskustvu na Interliberu koji sam napisala prošli tjedan?? E pa u stvarnosti nema savršenstva, pa kad sam u svoje planove, i u planove prijateljica, dodala ispite i kolokvije na faksu, ostala sam sama jer sam jedino ja  toliko veliki fanatik da ne bi propustila Interliber i da vani padaju sjekire, a kamoli jer imam par ispitića na faksu. 
   
    I tako ja odlučujem posjetiti Interliber odmah prvi dan u utorak, dok je ponuda najveća, a gužva najmanja. Nema veze što još nekih knjiga nema (čitaj: Baklja u noći- Sabaa Tahir iz Lumena) jer ionako je popis predugačak pa će nešto već ispuniti i tu prazninu. Dolazim u Zagreb na Velesajam i odlazim u paviljon broj 6, lagano se šećem i izviđam situaciju,a nakon toga odlazim i u drugi paviljon. Tamo ponavljam radnju i slažem knjige u glavi i računam njihove cijene, debatiram sama sa sobom, razmišljam o tome koja je prihvatljiva količina knjiga koju smijem donijeti doma, a da me se moji roditelji ne odreknu i nakon sve te matematike izbor pada na knjige koje se nalaze u nastavku posta. Ja sam ih pokušala nekako grupirati s obzirom na žanr, možda i nisam potpuno uspjela ali se nadam da je donekle logičan raspored.



1. Kirsty Moseley- Dečko koji mi kuca na prozor

   Ovaj young adult roman je u izdanju Vuklana, izdavačke kuće iz Srbije. Volim contemporary, pogotovo young adult i new adult, jer su dosta lagani za čitanje i kada mi treba pauza od učenja i faksa one su mi uvijek prvi izbor. Isto tako ove su mi knjige najpraktičnije za čitanje u busu i na putu do faksa jer nemaju neku kompleksnu radnju. Radnja se vrti oko Amber i Liama i njihove ljubavi. Koliko sam bila nestrpljiva oko ove knjige dokazuje i činjenica da sam ovu knjigu zapravo već i počela čitati i trenuto se nalazim negdje oko 100 strane. 

2. Claudia Grey- Hiljadu verzija tebe

   Ova knjiga je još jedna u izdanju izdavačke kuće iz Srbije i to iz Publik praktikuma. Ovoj knjizi ne znam puno više od onoga što piše iza na poleđini, ali me je upravo to i privuklo kao i brojne dobre preporuke od mojih bookstagramera iz Srbije. Ukratko iz poleđine mogu zaključiti da se radi o putovanju kroz vrijeme, da ima fantastike, ali i malo romantike. Za mene savršena kombinacija. 




3. i 4. Alexandra Bracken- Najmračniji umovi i Neizbrisiva

   Radi se o prve dvije knjige iz serijala Najmračniji umovi Alexandre Bracken. Romane je ponovno preveo Publik praktikum i oni su moji dugoočekivani romani. Već dugo želim pročitati prvi nastavak ali nikako nisam bila u prilici. Imam osjećaj da će ti romani biti baš ono što volim, puni fantastike, mračnog i kompliciranog. Za sada znam da je glavna junakinja Rubi i da je doživjela neku zastrašujuću promjenu. Ne želim puno istraživati o samoj radnji već želim ući u serijal napola ''slijepa'', a shodno tome sadržaj za nastavak Neizbrisiva nisam ni pogledala. Vjerujem u ove knjige i nadam se da me neće iznevjeriti. 


5. Laini Taylor- Ćerka magije

   Još jedno izdanje Publik praktikuma je Ćerka magije Lani Taylor. Ovu knjigu stalno hvale bookstagrameri i booktuberi pa se želim u njezinu kvalitetu uvjeriti i sama, a prekrasna naslovnica me je dodatno nagovorila. Jedva čekam da krenem sa čitanjem iako se nekako nadam da ću prije nego što počnem čitati ovu knjigu uspijeti nabaviti  i  ostale nastavke serijala, pa makar i na engleskom. Jer nema ništa gore od išćekivanja nastavka neke jako dobre knjige.

6. Leigh Bardugo- Crooked Kingdom

   Još jedna u nizu mračnih knjiga je Crooked Kingdom. Na polici već imam prvi nastavak Six of Crows koji sam ranije kupila u knjižari Znanja, a sada imam i njen nastavak kupljen na štandu isto tako Znanja. Nemam puno komentara na ovu knjigu osim da sam ponovno čula dobre recenzije i jako sam sretna jer sam ju ulovila. I naslovnica je prekrasna.



7. Jenny Downham- Prije nego što odem

   Ova knjiga je bila na velikom popustu na štandu Profila i to oko 80%. Na temelju ove knjige je snimljen i film Now is Good s Dakotom Fanning, film mi je bio odličan pa se nadam da je knjiga barem upola dobra. Glavna junakinja je Tessa koja boluje od leukemije i pokušava ispuniti svoju listu želja prije nego što umre. Film je nabijen emocijama i mislim da bi me ova knjiga mogla prodrmati i natjerati da preispitam svoj vlastiti život. 

8. Rainbow Rowell- Obožavateljica

 Još jedna knjiga sa štanda Znanja, ovaj put je u pitanju jedna kraljica young adult contemporary žanra Rainbow Rowell sa svojom Obožavateljicom. Ideja iza ova kupnje je bila da mi se svidjela njena prethodna knjiga prevedena od strane Znanja, Eleanor i Park. Na kraju krajeva i ja sam sama obožavateljica, pa da  vidim kako to izgleda kada se ispunjuju snovi jedne obožavateljice. 

9. Colleen Hoover- Priča završava s nama

   Ovo je moja najdraža knjiga s Interlibera. Obožavam Colleen Hoover, a Priča završava s nama je jedna od njenih najboljih knjiga. Prethodno sam ju čitala na engleskom jeziku i bila sam oduševljena, a sada je napokon imam i na hrvatskom. Već se vidim kak posežem za njom i čitam njene dijelove. Preporučujem svakom ko voli contemporary da se upusti u Lilynu priču jer zasigurno neće požaliti. Jedna od najunikatnijih i najjedinstvenijih priča . Bravo Neptun, hvala puno na prijevodu!!!



  A sad možemo početi raditi popis za iduću godinu, zar ne? Da li ste vi bili na interliberu? Koji je vaš ulov?


Kontesa Kate

Nema komentara:

Objavi komentar