Pages

nedjelja, 19. studenoga 2017.

Serije koje trenutno pratim

      Kako dolaze hladniji dani, a duže noći sve smo više zatvoreni u svojim sobama i pod debelim dekama. Pitanje je kako provesti te dane osim čitajući knjige? E pa, odgovor se nalazi u serijama. Iako su one ponekad potencijalno opasne i natjeraju nas da praktički provedemo cijeli dan u krevetu, ponekad su nam one najpotrebnije kako bi se opustili. Nema mi dražeg nego potrošiti tih sat vremena ujutro dok se ne razbudim uz jednu epizodu neke mi drage serije i opustiti se.
     Kako sam i sama u konstatnoj potrazi za nekim novim serijama, odlučila sam s vama podijeliti svoje trenutne favorite, pa možda i vi nađete neku inspiraciju. 



1. Caer en tentacion

   Ovo je jedna od novijih Televisinih telenovela koja se trenutno prikazuje na meksičkom kanalu Canal de las Estrellas. Radnja se vrti oko dvije obitelji koje se susretnu sasvim slučajno, a nakon čega se između njih razvija prijateljstvo, a kasnije i nešto više. Naime odmah na početku saznajemo da su  dvoje partnera bili u tajnoj vezi i da pokušavaju pobjeći zajedno, no umjesto da uspješno pobjegnu stradavaju u automobilskoj nesreći. Tada radnju počinjemo pratiti usporedno u dva vremena; ''sadašnjost'' i ''prije tri godine''. U sadašnjosti pratimo dva prevarena partnera koji se pokušavaju oporavati od šoka s kojim su se suočili, a u prošlosti pratimo početak tajne veze. Osim četvero odraslih glavnih likova, pratimo i njihovu djecu koja otkrivaju sebe u tinejđerskim problemima. Telenovela nije uobičajna ''televisa presenta'' telenovela, već se bavi puno ozbiljnijom temom, pa tako iako je romansa sastavni dio ove priče, ona nije temelj, pa su tu teme zlostavljanja u vezama, pitanje prevare, samoozljeđivanje, potencijalno ubojstvo preljubnika, istrage tog ubojstva, ilegalni rad Meksikanaca u Americi itd. 



2. Outlander

  Mislim  da ste svi mogli pretpostaviti da će se i ova serija naći na ovom popisu. Trenutno pratim treću sezonu ove odlične serije i jedva čekam još. Moja ljubav prema ovoj seriji je započela prije godinu dana, kada sam bila na ''praznicima'' i nisam imala što raditi pa sam asvim slučajno naletjela na ovu seriju i zaljubila se. Odgledala sam je u dva dana i od onda čekam treću sezonu, koja je sad napokon i stigla. Mislim da ne bi imalo smisla sažimati uvod u treću sezonu jer ću spojlati sve one koji ju nisu gledali, pa ću se kratko osvrnuti samo na prvu sezonu. Naime, Claire je medicinska sestra u Drugom svjetskom ratu i po njegovu završetku odlazi u Škotsku sa svojim suprugom na drugi medeni mjesec, sasvim slučajno dotakne kamenje kroz koje propadne u prošlost, točnije u 1743. Tamo se susretne sa škotskim klanovima i neljubaznim škotskim vremenom i visokim planinama. Serija je mješavina povijesti i akcije, a svkako joj ne nedostaju i hot scene. Ova serija je po meni jedna od najboljih adaptacija knjiga i stvarno je savršena. Preporučujem i seriju i knjige.



3. Bit ćeš moja/Kara sevda

   O ovoj seriji sam baš kao i o Outladneru već prethodno pisala, ali još uvijek je volim pa je zato tu. Pratila sam ju cijelu prošlu godinu, a sve je započelo na ljetnoj pauzi 2016. godine kad nisam zbog nje izlazila tjedan dana iz kreveta. Trenutno se prikazuje na Novoj TV i volim ju škicnuti kad stignem, kako sam je već prethodno gledala nisam ju obavezna pratiti konstatno, pa se najčešće samo ponekad uključim, a najviše je volim u pozadini dok radim nešto drugo. Jedina loša stvar je Nova TV, koja mi moram priznati  malo ubila seriju sa reklamama i rezanjem epizoda zbog čega se dosta rastegnula i izgubila smisao. Za one koji je ne mogu pratiti preko Nove TV, sama početna radnja je karakeristična za sve serije, glavna junakinja je bogata i zaljubi se u siromašnog dečka iz predgrađa, ali ona se kasnije razvija u sve samo ne u ''romanitčnu priču''. Obožavam glavne likove pa čak i one ''zločeste'' (to je valjda jedina serija gdje obožavam glavnu mušku antagoističku ulogu koliko god ju i mrzim), odlični glumci, a radnja mi je još bolja. U jednom trenu se rastopiš od nježnosti, već u sljedećem si nevjerojatno ljut. Naravno da serija ima grešaka, ali to je čini ljudskom, zar ne?


Koje vi serije pratite? Imate neki prijedlog za mene? Volite li samo serije na engleskom ili gledate i serije na drugim jezicima?

Kontesa Kate

Nema komentara:

Objavi komentar