Pages

subota, 11. ožujka 2017.

Interliber 2016

     Iako je već ožujak 2017., shvatila sam da želim podsjetnik na Interliber 2016. Moj cilj kada idem na Interliber je da iskoristim najbolje popuste. Nemam običaj kupovati knjige koje su tek izašle iako se je ove godine ta iznimka dogodila 2 puta. Rijetko kupujem knjige po punoj cijeni, uvijek nastojim proučiti najbolje popuste i izvuči najzanimljivije knjige po najjeftinijoj cijeni. Stoga moj proces oko Interlibera je najprije pronjuškati internet i pogledati stranice drugih blogera koji su već bili tamo i objavili neke od knjiga koje me zanimaju i njihove cijene, nakon toga volim pronjuškati i antikvarijate preko interneta koji također za vrijeme Interlibera imaju velike popuste na ionako već snižene knjige i tek onda se bacam na sajam sa već donekle stvorenim popisom. Svoj ulov sam podijelila u 2 kategorije s obzirom na neku temu dok je jedna grupa više contemporary dok je druga više povijesna. 


    Ovo je prva contemporary grupa. Neptun nas je ove godine tik pred Interliber iznenadio prijevodom Colleen Hoover i njezine knjige Opasna ljubav. Kako je knjiga izašla pred Interliber i jedna je od mojih najdražih knjiga ikada morala je biti prva na listi želja. To je bila jedna od novijih knjiga koju sam  kupila na Interliberu. Knjiga ima redovnu cijenu od 99,00 kn i mislim da je bila snižena za 10 kn. O ovoj knjizi ne moram puno pisati jer ona dovoljno govori sama za sebe. Jedna je od meni najdražih knjiga ikada i nadam se da nećemo ostati na prijevodu samo ove Hooveričine knjige, te se veselim daljnjim prijevodima. Sljedeća knjiga koju sam iz ove grupe kupila je ona Jennifer Niven Sva radosna mjesta. Iskreno na ovu knjigu sam bila malo ljuta. Naime prije Interlibera 2016 godine, bila je rujanska akcija Profila, na toj akciji knjiga je bila snižena za 50% što znači da je bila oko 49.5 kn. Ali kako je to bila jedina knjiga na cijeloj akciji koja je pobudila moje zanimanje (a ni po pitanju nje nisam bila sto posto sigurna jer su je smjestili pod dječje knjige zbog čega sam posumnjala da bi mi se ta knjiga mogla svidjeti unatoč odličnim preporukama jer se iz nekog razloga ne mogu se natjerati na YA romanse) stoga sam odustala od nje. Oh pogreške. Knjiga me nije puštala, svako malo bih se našla u dilemi da je kupim. Izdržala sam sve do Interlibera, kada sam ju na kraju platila 79,00 kn i izgubila 30 kn. Eh da..nekad treba poslušati svoj prvi instinkt. Knjigu sam pročitala za par sati. Knjiga je jednostavno savršena... nemam riječi. Preporučam je svakome i svakako je jedna od knjiga koja ostavlja dubok dojam. Nakon što sam ju pročitala trebalo bi mi je par sati da se saberem. Jednostavno je odlična i  ušla je sigurno u mojih top 10. I na kraju treća knjiga iz ove kategorije Guillaume Musso Zato što te volim. Ova knjiga je tu dospjela sasvim slučajno. Željela sam zapravo nešto novo i nešto što još nisam čitala, a s druge strane da je i na dobroj akciji. Sadržaj na zadnjoj stranici se činio jako zanimljiv i odluka je pala na nju. Iskreno ne znam što bih rekla o ovoj knjizi. Čula sam jako puno dobrih preporuka po pitanju ovog autora stoga sam bila gotovo sigurna da će mi se svidjeti, ali sam ostala razočarana. Iz nekog razloga knjiga mi nije dobro sjela. Ne znam da li je u pitanju autorov stil ili samo ova knjiga ali jednostavno mi nešto nije u njoj štimalo. Mislim da je cijela zamisao priče i zaplet dobar, ali zbog nečega knjiga mi nije sjela, možda sam imala samo prevelika očekivanja.

    Druga skupina je bila više povijesnih romana. Ova skupina nije bila planirana i odluka je pala na samom Interliberu. Ove knjige sam čitala kada sam tek počela čitati romanse i stoga me za njih vežu mnoga sjećanja i  meni izazivaju neki mir, sreću i ljubav. Nisam ih još ponovno čitala i ne znam kako bi ih ocijenila da ih sada prvi puta čitam  jer od kada sam iz zadnji puta čitala skupila sam puno više čitalačkog iskustva i vjerojatno bi bila kritičnija prema njima, ali s obzirom da me za njih vežu sjećanja sumnjam da ću promjeniti mišljenje o njima i da ih pročitam još 100 puta, baš kao što je i slučaj sa Sumrak sagom. Dakle ovo su tri knjige Kathleen E. Woodiwiss. Odluka na njih je pala jer su bile na ogromnom popustu. Pa su tako sve tri Ruža u zimi, Vuk i golubica i Pepeo na vjetru od orginalnih 179,00 kn, spuštene na 50,00 kn pojedinačno, a uz knjige dobila sami vječni podsjetnik na moj čitalački početak. Iskreno jedva čekam razdoblje kada ću se odlučiti ih ponovno pročitati, iako mislim da ću morati pričekati božićni period kako bi doživljaj iz mojih sjećanja bio potpun. 

Nema komentara:

Objavi komentar